WordPress Hata Çözümleri
WordPress Hata Çözümleri; Eminim sizde benim gibi web siteniz için WordPress’i tercih ettiniz ve bir çok nedenini bilmediğiniz hatalar aldınız. Maalesef ki kullandığımız her sistemde hatalar alacağız, sayfamızı daha çok geliştirmek istediğimizde web sitemizin çökmesine sebep olup deneme yanılma ile sonuca varacağız. Bu sayfa da WordPress’de bu sistemde aldığım hatalar doğrultusunda nasıl çözüme kavuşabileceğimizi anlatmak isterim.
Hata 1: Warning Targeting switch is equivalent to break
Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /wp-content/themes/your-theme/includes/builder/functions.php on line 5753
Diyelim ki yukarıda ki gibi bir hata aldınız çözümü çok basit. .htaccess dosyasınızın en alt kısmına
7.1 php ve üstü versiyon kodu ekleyiniz. Aşağıda ilgili koda erişebilirsiniz;
RewriteEngine on
# php -- BEGIN cPanel-generated handler, do not edit
# Set the “ea-php71” package as the default “PHP” programming language.
<IfModule mime_module>
AddHandler application/x-httpd-ea-php71 .php .php7 .phtml
</IfModule>
# php -- END cPanel-generated handler, do not edit
Hata 2: Admin Paneli Açılmama Sorunu
Bu problemin nedeni ya eklentiden dolayı yada wordpress versiyonunuzun eski olmasından dolayı veritabanı ile çakışmasıdır. Diğer bir neden sunucu değişikliği yaptığınızda da bu hatayı alabilirsiniz. Çözüm olarak aşağıda ki uzantıyı web sitenize göre uyarlayıp arama çubuğuna yapıştırınız.
www.websiteniz.com/wp-adminupgrade.php_wp_http_referer=%2Fwp-admin%2F
Eğer yine sayfa görüntülenemiyor yada beyaz sayfa hatası verip admin panel açılmıyorsa 4 adım var.
1- wp-includes içerisinde version.php ile veritabanı tabloları içerisinde options/db-version aynımı karşılaştırmak ardından veritabanı versionunu değiştirmek gerekiyor.
2- htaccess.php dosyasını silmek.
3- Veritabanın dan tüm eklentileri de-aktif etmek. (Aşağıda ki kod ile)
wp_options içerisin de active_plugins tablosunu bulun ve aşağıda ki sorguyu sorgulatın.
a:0: {}
4- Veritabanından temanı değiştir. (Vertiabanından aşağıda ki kodu sorgulatıp ilgili sayfaya geçeceksiniz)FROM wp_options
WHERE option_name = 'template'
OR option_name = 'stylesheet'
OR option_name = 'current_theme';
daha sonra ilgili kısımdan aşağıda ki koyu ile belirttiğim yerleri farklı bir tema adı ile değiştirebilirsiniz.
OR option_name = 'stylesheet'
OR option_name = 'current_theme';
Bu işlemlerden sonra sorununuz hallolmuş olacak. Veritabanın da sorgulama işlemleri başka başlık altından detaylıca görsel olarak anlatılacaktır.
Hata 3: – Websitede görsellerin simetrik görünmeme sorunu
Hiç web sitenizde ana sayfa veya diğer sayfalarda eklediğiniz resimlerin simetrik, görsel olmayan bir görüntü verdiğini ya da orjinal boyutlarda göründüğünü farkettiniz mi ? Bunun nedeni kullandığınız serverde Gd Library aktif değildir. GD Library resimleri otomatik kırparak sayfanızda daha görsel bir görünüm sağlar. Her sunucuda bu özellik otomatik aktif değildir.
Hata 4: – Eklenti Eklerken Ftp erişim Sorunu
Yeni eklenti eklemek yada eklentiyi güncellemek istediğimiz web site bize ftp bilgilerini sorar. Bunu engellemek için aşağıda ki kodları kullanabilirsiniz.
wp-config.php dosyasını açın ve en alt satıra ekleyin:
define('FS_METHOD', 'direct');
Hata 5: – Veritabanında tablo silme ya da boşaltma
Alınan bir çok hata kodları bulunmakta. Diyelim bu hatalardan birini aldınız, bir eklentiden ya da veritabanı tablosundan şüpheleniyorsunuz. Temizleme yapmak için aşağıda ki kodları kullanabilirsiniz.
İlgili tablonun içini boşaltmak için;
DROP TABLE wp_option;
İlgili tabloyu komple silmek için;
DROP DATABASE wp_option;
Not: Bu kodlar ilgili tablo nun içini komple boşaltıp ve tamamen silmek içindir. Ardından manuel olarak eski yedekten yada güncel wordpress sorgusu ile tekrar sorgulama yapmanız gerekir. wp_option’u uygulama yapmak istediğiniz tablo ismi ile değiştirin. Örneğin wp_admin, wp_include gibi.
Hata 6: – 403 Hatası
Eğer bu hatayı alıyorsanız .htaccess ve izinleri kontrol edin.
Hata 7: – Sayfa Limit Hatası – Fatal error: Allowed memory size of 157286400 bytes exhausted (tried to allocate 5775295 bytes)
Sayfanızda limiti aştığınız için giriş yapamıyorsanız aşağıda ki kod ile limiti arttırabilirsiniz. (wp-config içerisine eklenecek.)
define( 'WP_MEMORY_LIMIT', '256M' );